G-ploeg


G-Basket

Wat is G-basket?

Sinds september 2017 heeft onze club een eigen G-Ploeg. "G" staat hierbij voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral genieten.

G-sport moet het voor mensen met een beperking of handicap mogelijk maken om aan sport te doen, een gedachte waar wij als club volledig achter staan!Doelgroep?

Wij bieden trainingen aan aan kinderen en jongeren vanaf 8 jaar met een mentale handicap, ASS, ADHD, ADD of die om een andere reden nood hebben aan "sporten op maat".

Rolstoelbasket organiseren wij niet, hiervoor kan u terecht bij andere clubs.Trainingen en tornooien?

Onze G-ploeg traint wekelijks op zaterdag van 11h tot 12h30 in sporthal van Bonheiden - Berentrode.

Enkele malen per jaar neemt onze ploeg, onder leiding van haar coaches ook deel aan G-toernooien, oa in Mechelen, Schoten-Brasschaat en Borgerhout. Deelname hieraan is voor de spelers volledig vrijblijvend.Wat verwachten wij van onze spelers?

Wij verwachten van onze spelers een zekere mate van zelfstandigheid. Ze moeten kunnen sporten zonder hun mama of papa te missen. Uiteraard is het te begrijpen dat de ouders de (eerste) trainingen van hun kind willen volgen. Dit kan vanuit de cafetaria Berentrode waar grote ramen een uitstekend zicht op de sporthal geven. Blijf alsjeblief niet in de sporthal zelf; dit leidt de spelers af.

Van de ouders verwachten we dat ze hun kinderen steunen en motiveren om te komen trainen. Communiceer ook met de club en de trainers. Hebben jullie vragen of iets te melden? Spreek gerust een trainer aan, stuur ons een mailtje of bel ons even op.Heb je interesse?

Is basket misschien wel iets voor jou? Neem dan zeker contact met ons op via gsport@titansbasketball.be.

Meer informatie over g-basket kan je terugvinden op de website van BasketVlaanderen.