FAQ

Zin om te sporten, wat doe ik?

Heb je interesse om te beginnen basketten? Nieuwe spelers kunnen enkel keren vrijblijvend komen mee trainen alvorens te beslissen om aan te sluiten. 


Neem hiervoor gerust contact op met onze sportieve cel via sportief@titansbasketball.be. Ze kan je vertellen waar en wanneer je hiervoor best kan langs komen. Tot snel op het veld. 

Hoe schrijf ik me in?

De spelers die reeds bij de club aangesloten zijn, krijgen in de periode april-mei alle nodige informatie om hun lidmaatschap voor het komende seizoen te vernieuwen. 

Startende basketters en spelers die van een andere club overkomen, kunnen contact opnemen met onze sportieve cel via sportief@titansbasketball.be.

Hoeveel kost dit per jaar?

Het lidgeld is afhankelijk van onder meer het aantal trainingsuren per week. Meer informatie hierover kan je bekomen via info@titansbasketball.be

Aan families die meerdere kinderen inschrijven geeft Titans Basketball vanaf het 2e kind een korting van 25€. De club aanvaardt talententickets van de stad Mechelen en vrijetijdscheques van de gemeente Bonheiden.

Wedstrijden, wanneer en waar?

Afhankelijk van de leeftijd en het niveau speel je bijna elk weekend een wedstrijd. Maar hoe weet je nu waar? Wel alle communicatie verloopt via de coach en de ploegafgevaardige. Maar zelf kan je de agenda per ploeg bekijken op onze website onder wedstrijden of bij de ploeg. Daarnaast kan je ook de app van de VBL installeren op je telefoon en zo blijf je op de hoogte van alle matchen van je ploeg en club. Zo heb je ook alle info van plaats en uur. 

Bij een wedstrijd ben je steeds 45 min voor de wedstrijd aanwezig. Indien je niet kan dan verwittig je de coach en ploegafgevaardigde liefst 72u voor de wedstrijd. Bij ziekte of andere zo snel mogelijk, want basketball is een ploegsport, dus je ploegmaats rekenen erop dat jij er ook bent om mee te strijden en plezier te maken ;-) 

Ik heb een kwetsuur en kan niet trainen of spelen.

Ben je gekwetst en kan je niet komen trainen of spelen? Verwittig dan steeds je coach of ploegafgevaardigde.Is het een kwetsuur opgelopen tijdens de sportactiviteit, geen probleem. Aangesloten leden zijn automatisch verzekerd. Iedereen die deelneemt aan of helpt bij een activiteit georganiseerd door onze club is automatisch verzekerd. 

Ik heb een sportongeval, wat nu?

Laat het aangifteformulier invullen door de arts die het letsel vaststelt. Het formulier kan je terugvinden op onze website onder documenten, in de ploegmap of bij de coach. 

Bezorg het formulier zo vlug mogelijk (uiterlijk de 2de dag na het ongeval) aan het secretariaat of de coach. 

Je betaalt zelf alle rekeningen, maar bewaar zorgvuldig alle betalingsbewijzen. Wanneer het leed geleden is, stelt het ziekenfonds een afrekening op. U stuurt deze afrekening voor vereffening naar de verzekeringsmaatschappij. 

Materiële schade (kledij, brillen,...) worden niet vergoed!

Terug fit om te sporten?

Ben je langdurig ziek geweest of had je een kwetsuur? Ook bij het hervatten van de trainingen en wedstrijden moet u een doktersattest afleveren waarin vermeld staat dat u terug mag sporten (te bezorgen aan de clubsecretaris of coach). Ook dit document kan je terugvinden op onze website. 

Ik ben iets verloren, wat nu?

Ben je iets vergeten in 1 van onze sporthallen? Neem allereerst contact op met je coach, ploegafgevaardigde of medespelers. Nog niet gevonden? Kijk dan zeker bij de verloren voorwerpen in de sporthal (in Bonheiden liggen deze spullen in het lokaaltje links, tussen inkomhal en de gangen) of ga eens langs op de sportdienst. 

Nog niet gevonden en ben je iets waardevol kwijt? Stuur een mailtje naar info@titansbasketball.be. Misschien kunnen wij verder helpen.

Wil je ons graag steunen? Ja dat kan!

Uw bekendheid in de ruime regio vergroten en onze clubwerking steunen? Het kan, door uw naam en logo te verbinden aan Titans Basketball. Via onze pakketten en mogelijke partnerships kan u kiezen uit tal van mogelijkheden om de club te sponsoren. Interesse? Mail ons dan even sponsor@titansbasketball.be