jeugd <8j

  • jeugd <8j

jeugd <8 jaar

U5 / U6 / U7

Multimove, een gevarieerd bewegingsaanbod voor kinderen

Om basketbal te spelen is een veelzijdige motorische ontwikkeling vereist. Multimove is hiervoor dan ook de ideale basis. Het biedt kinderen een gevarieerd en uitdagend bewegingsprogramma aan. De focus ligt er niet op sportspecifieke vaardigheden, maar wel op een brede motorische ontwikkeling. De kinderen worden in uitdagende bewegingssitiuaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.

Basketschool, sportspecifieke oefeningen in een speels kader

De 12 fundamentele bewegingsvaardigheden vormen de basis voor alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken. Ze zijn cruciaal voor het aanleren van sportspecifieke vaardigheden. Daarom is het belangrijk om deze ontwikkeling verder te bevorderen. In de basketschool staat de basketbal centraal. Individuele werkvormen worden afgewisseld met groepsspelletjes. Plezier- en succesbeleving zijn heel belangrijk.

Peanuts, de eerste wedstrijdervaring basket.

De focus ligt hier voornamelijk op de vaardigheden die belangrijk zijn voor het spelen van een wedstrijd basketbal:
• Wandelen en lopen: op allerlei manieren, voorwaarts-achterwaarts, met versnellingen en richtingsveranderingen
• Vangen en werpen: passen naar elkaar, shot vanuit stand
• Dribbelen: rechts en links zonder kijken naar de bal, onder druk, met versnellingen en richtingsveranderingen
• Springen en landen: jumpshot, rebound

Via speelse werkvormen worden de kleine baskettertjes voorbereid op hun eerste wedstrijdervaring.

Tijdens peanutstornooien worden er meerdere korte wedstrijdjes gespeeld van telkens 8 minuten. De spelregels zijn zo aangepast dat elk kind voldoende kansen krijgt op spelbeleving en spelplezier: 3 tegen 3, op een half veld… Voor deze tornooien wordt er geen stand bijgehouden. Iedere speler is een winnaar!

Meer info kan je ook vinden bij info/documenten.
Heb je interesse of heb je meer vragen stuur dan een mail naar initiatie@titansbasketball.be of sportief@titansbasketball.be